Domus Ninus tilbyder desværre ikke feriepasning i øjeblikket, da pensionatet er fyldt op med redningskaniner.

Kaninpasning

Skal du på ferie og mangler nogen der kan passe din frikanin på første klasse? Domus Ninus tilbyder nu pasning af kaniner i trygge og kærlige rammer, hvor din(e) kanin(er) indgår i dagligdagen på lige fod med vores egne højtelskede kaniner. Vi tilbyder pasning, fordi vi mener, der mangler flere pasningsmuligheder for folk med frikaniner, hvor de kan aflevere deres kanin og være trygge ved, at den er i sikre hænder og at dens behov tilgodeses. At passe kaniner giver os også en mulighed for at hilse på nogle af alle de andre skønne frikaniner som bor i landet, og ikke mindst deres søde ejere. Kaninpasningen kan samtidig opveje en (meget) lille del af de betydelige omkostninger forbundet med at drive Domus Ninus. I stedet for at bede om donationer, så håber vi, at folk der støtter op om projektet, vil vælge at få feriepasset deres kaniner hos os. Det synes vi er langt mere personligt og givende.

Herunder kan du læse lidt om hvad vi tilbyder og hvad det koster.

Boligforhold

Kaninen indlogeres på eget værelse, centralt i huset, fyldt med huler og legetøj. Inden kaninen ankommer, damprenser vi rummet og vasker alt legetøj ned i eddike, sådan at territoriet er neutralt og kaninen ikke stresses af lugten fra kaniner, der tidligere har været i rummet. Er kaninen særligt lydsensitiv kan døren lukkes, men sædvanligvis vil rummet være skærmet med en plade, sådan at vi konstant kan se til og interagere med kaninen, når vi ikke er i rummet.

Aktivitet

Kaniner hos os får konstant opmærksomhed, og bliver kælet med flere gange dagligt – med mindre kaninen er sky og helst er fri. Når vejret er til det, kommer de ud at løbe i haven på skiftehold, og kan boltre sig i græsset eller slappe af i skyggen under hasselbusken. Vi gør en indsats for at aktivere kaninerne ved at stille dem udfordringer. Det kan fx være et aktivitetsspil eller en grangren der hænger i en snor, så kaninen må op på bagbenene for at komme til fadet.

Foder

Vi fodrer med Burgess Excel og urtegræshø fra Brogården (du kan dog evt. selv medbringe eget foder). Om morgenen giver vi papayadrops, og om aftenen får kaninerne en blandet grøn økosalat med minimum tre komponenter. En typisk salat kunne være hjertesalat, bladselleri, små gulerodsstykker og basilikumblade. Derudover giver vi løbende forskellige godbidder i form af fx friske krydderurter eller økofrugt som vi selv tørrer. Desuden har kaninerne altid adgang til friske grene at gnave i.

Sygdom og særlig pleje

Skulle din kanin gå hen og blive syg mens hun/han er hos os, så har vi en kaninkyndig dyrlæge tæt på, som vi har et rigtig godt forhold til. Vi har også meget erfaring med at give medicin og critical care til modvillige kaniner, og har altid almindelig vigtig medicin i huset (Smertestillende, CC, Fibreplex m.fl.). Det skal understreges, at hvis vi vurderer, at kaninen har behov for lægehjælp, så venter vi ikke på at høre tilbage fra ejeren, men tager derimod straks kaninen til dyrlægen på ejers regning.

Levering/Afhentning

Levering og afhentning af din kanin sker efter nærmere aftale på vores adresse på Falster. Vi er ret fleksible hvad tidspunktet angår. Vær opmærksom på, at man dog uanset tidspunktet også skal betale logi for dagene hvor du bringer og henter din kanin. Har du ikke mulighed for selv at komme med din kanin, så kan vi hente og bringe på Sjælland og Øerne. På Falster bringer vi for 100 kr. Uden for Falster koster det 500 kr. per gang vi skal køre.

Pris

Feriepladsen kan rumme op til 3 kaniner, og prisen er den samme uanset om der er tale om 1, 2 eller 3 kaniner.

1 dag: 100 kr.

1 uge: 500 kr.

1 måned: 1500 kr.

Kost og forplejning indgår i prisen. Du er velkommen til at tage eget foder eller godbidder med, men det ændrer ikke på prisen.

Grunden til at prisen er den samme er, at den ikke er fastsat ud fra vores personlige omkostninger ved pasningen, men som et rimeligt tilskud til kaninkassen, der skal kompensere for den menneske- og havetid, som vores fastboende kaniner må give afkald på til fordel for feriekaninerne.

Et par gange om året bruger vi pengene på at forbedre forholdende for alle kaniner i Domus Ninus.

Du er velkommen til at udfylde kontrakt og pasningsaftale på forhånd og medbringe når du aflevere din kanin. Men vi kan også sagtens udfylde den sammen. Under alle omstændigheder er den god at have læst igennem inden.